Search This Blog

Saturday, 28 January 2012

MARAH TAPI SAYANG!!!!!!

marah bcampur-baur dr pgi hingga ke ptang ni..aq plan nak msak rendang,nasi impit&kuah sate.mnta la my hubby belikan santan,cili padi ngn bwang putih(xcukup)..dia ambik masa 1 1/2 jam walhal kdai kt dpan flat ni jer,sampai2 dia rupa2ny g beli mkanan NANO&brg2 maintenance ny skali..tp yg wat aq 'brasap' dia beli cili padi,cili merah&bwg putih jer..aq diam xnk ckp byk2.bnda ada sume xde guna lau santan xde!!!!!!!!!!!dia kuar,lupa beli rokok ngn top-up fon aq..k xpe myb dia akn beli skali sntan...tgu dan tggu 1/2 jam xmuncul gak!!aq nekad g kedai beli sndiri,ada skali asam keping&gula melaka.mula2 aq msak kuah sate pastu msak rendang,dia pn blik umah ngn senyuman 'mbodek'.dia tnya aq mna dpt santan?aq slmba jer la jwb...beli sndiri.dia wat bdoh jer..lepas aq masak busy update barang2 ni..hihihi

barut tali/velcro yg ok??online sale cuma rm35..




online sale ada yg jual rm159.90
lau kedai flat price rm199.00
tp lau nk banding ngn philips avent da murah tu little bean!!





nippl cream pun penting untuk breasfeeding,
ushar2 dulu la....




ok gak,most favourite around rm 100 lebih..lau beli kat kedai mkin ada mahal ckit,susah nak cari diskaun tp try cari online sale...lgpun set ni
ada 2 jenis PP ngan PES(lagi mahal)


aq tgok kat jusco ada yg arga rm 79.90..siap ada lebah kuning+hitam,xpe nanti da abis pantang 44 hari..ajak daddy cari kt cna.sekali tgok stroller,senang nak bawa 'baby' jalan2!!!!

Thursday, 26 January 2012

sakit...macam2 sakit

aq g klinik dlm jam 2ptg,ingtkn xramai org tp aq tsilap..msa cuti cam ni la dorang byk masa g klinik

adui hai.....masuk jam 4 lebih bru dpt balik.diam2 suami g MCDONALD bungkus makan..aq bkn xnk dia teman aq tggu giliran tp sbg wanita ni pn kita harus faham ttg seorg llaki,dowang ni x tahan tggu lama2..BOSAN.tkejut gak..smpai kt keta,syok ny dia kunyah burger big mac,hihihi.....msa balik mnta dia singgahkn kdai ikan.kbyakan kdai ikan tutup cz cuti raya cina.beli anti klorin untuk 'NANO'(ikan arowana) & 'OBAMA'(ikan flowerhorn).ntah la,mnat kbyaknnya sama ngan my hubby....eh kt kedai tu dia ada jual anak anjing comel2...wpun sakit kt lengan tp aq tahankn jer!!!!!!!

Wednesday, 25 January 2012

LAWATAN KLINIK

hari ni aq kena g klinik utk check-up susulan tp yg aq malas(takut) ari ni gak nurse tu nk inject lengan aq..meNGERIkan tu!!!!!!!!!!!!!!!!! da la kebas 2/3 hari,nasib cny cuti smiggu,so my hubby ble teman gak!!...takut..takut'terpengsan'.jm 10 nnti bru btolak..pagi2 slalu ramai org,malasla nak tunggu.hp darah aq da bbrapa kali asyk bwa 10 jer,aq da mkn mcm mkanan yg myumbang kepekatan darah tp x jalan gak..ubat khas pn aq ambik IBERET FOLIC 500..TGGU ARI NI PLA,arap2 naik la hp darah tu g 11.
mula2 lawatan klinik sekali sebulan,
2 minggu sekali.....start 36 minggu,lawatan sekali seminggu!!!!
nak apply cuti awal cz mak mertua nak datang cni awal(21 mac 2012)
jgan kata busy jaga makan,busy gak prepare barang2 baby ngan
barang berpantang...cuma poket tu kena ada isi selalu!!!
8 bulan cucuk sekali lg kt lengan,bnda yg wat lenguh2 tu..
belum kira kena mkn iberet hari2,bau dia kt dlm mulut..yarkkk!!

doctor kata,
bsalin ni ada yg awal/lambat dari due date..
ada gak lahir awal spt bayi yg lahir pra-matang,
tp lau lewat sgat dr due date..takut baby ada masalah dlm perut
contohnya: lemas

bsalin pun ada cara,
~normal
~operation

aq bukan apa..
mmikirkan wanita bsalin ni umpama da xde 'harga diri'
iyelah...doctor/nurse akan nampak sgala bnda2 sulit kita
hihihi...tu belum skit bsalin,nak mneran & 'mengelikan'
ialah perinium DI JAHIT..!!!

STARTING NEW CHAPTER..

sekarang dah jam 02:40 subuh, tapi mata x mau lelap..xtau nak wat apa.juz bored!!!
so aq try nak wat blog....
en.hubby malas nak kacau dia,syok tgok tv!!!
mentang2 cuti seminggu(chinese new years)
asyik 'belasah'  tV, Dvd, fileM, drAma, MUZIK & GITAR.. 



BENDA MMG KITA KENA START DARI AWAL
START DARI BAWAH...PLG PENTING KITA BELAJAR!!
SO,
AQ MULAKAN BLOG AQ!!!!
tapi iyelah,oleh kerana msa ni aq pregnant..sume citer pasal tu jer
mkin ada tselit citer2 sampingan.