Search This Blog

Thursday, 16 August 2012

ramadhan 2012

tgu bbrapa hari lg,sume umat islam kt sluruh dunia akn menyambut tibany bulan syawal..
           selamat HARI RAYA KEPADA SEMUA UMAT ISLAM
    MAAF ZAHIR DAN BATIN
             scara sedar/tidak...maaf bbanyak!!

elena kini da nak masuk 5 bulan...aq hepi dia membesar dgn baik tp 'tkesan' gak lah x dpt didik/bsama dia 24 jam...maafkan ummi sayang,ummi keje utk tlg papa tampung kehidupan kita d rantau orang ni.

list aq tiap2 bulan da berubah,sume ttg anak jer tp HIGHLIGHT barang2 ni mesti ada xble putus..

~susu s-26 kena ada 4 paket
~lampin pet pet saiz s dulu kene ada 4 pack tp skrg pkai saiz m,beli mega pack 80 keping juz amik
  3 pack/bulan
~bayar babysitter rm 250
~bdget baju rm100

cuma,
masalahnya elena ni jenis kuat 'nangis' even babysitter pn susah gak nk jga dia
aq balik keje jm8 malam,amik elena...mood 1/2  jam tu ok then ngantuk nk tido
smpat gak aq wt keje2 ngemas tp xble bising...
dah sejam tido,tme elena bgun so main2 ngn aq/pun papa dia
ni satu yg wat aq -fedup- papa dia x ble nk pegang lama ntah napa sedangkan elena ni mmg suka ngn dia..
bla aq amik elena,cepat2 pegang fon main game ntah apa2 lg keje dia ngn fon tu!!!
then aq kena layan elena...tggu dia tido dln jm 11 mlm
bla aq lmbat masak,papa ni akan marah aq...
terasa gak,iyelah...aq pun keje blik umah pn keje 2 kali(anak,umah)
rasa mcm papa dia x fikir langsung 'keberadaan' diri aq
mcm aq ni amah/robot
aq pn ada rasa penat,nk ada tme utk diri sndri
susah nk cari..masa yg ada utk umah & cukupkan tido
ntah la,ari mggu pn dia x betah duduk umah,mesti nk kuar
xde ingt nak tlg tgok anak ke,tlg apa yg patut!!

raya cina 2013, aq akan bawa elena blik kg aq tnpa papa
aq ingt cm nak balik terus jer...dah btahun aq jauh dr family,penat aq hidup di rantauan
asyk fikir kepentingan,kbhagiaan suami
kini,
aq dah ada anak....elena plg penting lg pn aq nk 'rehatkan' hidup aq
suami boleh bganti
tp anak ngn family jer yg ada masa aq susah maupn senang

bg suami/isteri yg pernah blaku curang di luar sana..INSAFLAH
bkn senang dpt peluang kedua
mkin jga TIDAK BOLEH DI MAAFKAN
mkin jga susah utk pasangan melupakan kecurangan kamu!!!

kalau lah papa ni curang???kecian kt elena!!!
sbb aq mkin xdpt maafkan papa lagi...

aq tidak mnjadi GRADUAN RAMADHAN YG CEMERLANG...
ntah ada umur lg utk btemu tahun hadapan????

elena...
ummi sayang sangat,kau lah kekuatan ummi...

hari ni aq ponteng keje tnpa inform senior ngn manager aq
ada sedikit pergolakan pagi td
jdnya aq lambat..alang2 aq malas nak g keje

wahai manusia
INSAFLAH...
mungkin hari ini benda yang ada di sekeliling mu,kau cuma pandang sebelah mata tanpa menghargainya...
esok lusa bila ia hilang...jangan kau sesali karana ada yang tidak mungkin berpaling lagi!!!

berbelanjalah dgn berhemah
balik kampung tu hati2 drive
esok mlm final nak cari bebarang nak beraya ni...

sometimes
this house is empty without man
juz me n my little precious
nver mind,the day will come...maybe u don't know,or don't want to know... when i and my sunlight dissapear or missing juz like dust...wind

to my husband
sori to all my fault,i'm not the perfect person but i'm still a women...have a feeling,emotion
sori if i leave u juz like that!!!!
i'll bring my baby cz i know u doesn't love her so much..
when we got fight,
u leave elena sleep and go to our room then lock the door
later,
u didn't talk to me,u make elena like NOTHING
I ALREADY TELL U..WHEN WE FIGHT JUZ US DON'T BRING ELENA TO OUR PROBLEM BUT U STILL DO.....


              got tired with u hubby....                                        elena_ayu 1200 am