Search This Blog

Thursday, 21 February 2013

after holiday...

malas nya kje camni cz ari2 balik jam6 petang.
mr.hubby pla kje cam biasa so maknanya aq asyik menumpang ngn transport company jer...la
masa xde barang nak wat ni lah,masa aq revice sume stock aq.check balik sgala do,po
& manufacturing material yg dah nak habis..

byk gak member2 yg lain meng'ular'  tp org atasan pn mmg xble nak ckap apa,
dah mmg xde kje nk wat pe lg???
bersembang le jawabnya!!

elena sayang,
xlama lg dah nak setahun tp mac belum boleh melangkah lg.
xpe lah janji sihat..
syukur jga sbb elena ni tumbuh gigi mmg xde demam2 mcm first tme dulu.
agaknya gigi dia gatal,kje dia asyik nak gigit benda jer...
lucu pn ada!!

sebenarnya,kt tmpat keje aq tu..ramai yg pkai gadget canggih2,kiranya dah upgrade la.
aq jga yg masih pakai galaxy Y.
jeles jga kt mr.hubby cz dapat bonus ari tu..dia nak simpan tp aq tahu dr last year dia ngidamkan
galaxy note...aq bkn apa,dia tu kje byk nk tulis list barang..lukis drawing..nak wat list tuk
keje dia.bukan ker galaxy note tu dah mcm diary aka fon canggih manggih???
dgn penuh kasih-sayang..chewah!!!!
aq suruh dia beli cz setahun kje ni kena gak bg hadiah tuk diri sendiri.
soal prbelanjaan lg ada cover...
untuk next baby,ada rezeki x kemana...TUHAN da tentukan rezeki hamba2nya.

aq sebenarnay dok ushar..ipad mini..hehehe
dgn acer aspire & galaxy Y ni ajelah selama setahun aq wat part time bisnis.
xde la byk sgt untung tp ckupla tuk mmbuka peluang aq tuk blajar wat bisnis..

aq tgok skrg kerajaan byk bg bantuan & kemudahan tuk rakyat
inilah masa kita nak merebut peluang yg ada..

kita hidup kena usaha
hanya diri kita sendiri bisa mengubah nasib kita..

sampai bila nak mkan gaji??
lau kje goverment tu xpe gak,ni kje swasta...
nasiblah ada EPF..hehehe

p/s:
nak masak dulu.ayam masak kicap,sayur kobis cina & sambal tomato..
yg penting kita mnum kordial sunquick oren...

boring pla sorang2 ni...

           pas-ayu-elene-????
      our 'small' family
   moga tuhan merahmati kami sekeluarga...amin...

Wednesday, 20 February 2013

purplelicious..!!!



kpd kengkawan/kaum kerabat blogspot..

sya memohon pertolongan,

kpd sesiapa yg ada sale dress baby 1 tahun untuk colour

purple,boleh tag sya/e-mail saya :  pas_ayu@yahoo.com


boleh sms sya juga kat no ni : 01112335283(ayu)

Monday, 11 February 2013

baby item & craft for sale (NEW)

WANNA TRY TO SELL SOMETHING IN BLOGSPOT,
just trying...


keychain coklat
rm5/pcs


baby fancy headband
rm 14/pcs
 
 
 
interested???
sms me   01112335283
 

stuff for let go..


some items want to let go,
cz didn't use anymore...coll me 01112335283(ayu)

condition:  9/10   rm24
brand  :  bumble bee
                  just use 2 bottle cz my baby full formula milk now..






condition :  10/10
never use, rm15
 
 
condition : 10/10   rm22
brand  : amazing mom
never use...
 

Sunday, 10 February 2013

tahun baru cina(snake)


pagi,
next month elena masuk setahun.dia masih blum pandai berjalan tp papa pening cz elena terlalu "hyperactive",
bg aq biasalah..budak2 baru nak membesar.iyelah lau elena tu dok diam2 jer,mcm xde perasaan kan dah susah hati.

untuk tahun baru ni,tuhan dah bg double happiness.
elena akan dapat adik,bkn x sayang dia...rezeki,lgpn alang2 aq 'susah' kan diri utk jga 2 baby sekali gus!!
aq pn da masuk 26 tahun,hubby dah 29 tahun...

dari fasa bercinta~berumahtangga~ada anak~nak stabilkan ekonomi~membina keluarga kecil kami sendiri....

baru jer td elena,
mjerit nangis...ingat kan terkejut dengar bunyi mercun,
rupa2nya dia main minyak yu yee.siap kena mata lg...bwa dia msuk bathroom,pancut ngn air shower.
xsampai 1/2 jam,papa kata dah start enjin dah balik.
semangat "nakal" tu xble nak stop..hahaha
dia g kacau bilik tidur pla...habis baju2 bertabur.penat nak lipat balik.inilah semangat elena d hari isnin yg cuti..!!!!!!

papa kata ni lah masalah nya bla cuti,dah rancang itu ini...
ada jer benda yg meng'cancel' kan sume planning.
patutnya mlam sabtu dah berangkat g melaka,mlm ni nak  turun KL tp sume xjd.

babysitter ajak hari ni ni g zoo,
ingatkan aq nak bawa elena g HELLO KITTY PARK.masuk
legoland,xyah lah!!!!
masuk dah bayar brapa???
baik aq beli susu untuk elena ker...baju ker...
tp papa kata msuk hello kitty park tu pun mahal...!!!

da bbrapa hari ni cuaca asyik x menentu...hujan..hujan..

moga cuti kali ini lebih bermanfaat,aq pn xdapat nak jalan2 sgt dgn elena yg mcm ni...g umah org xreti nak dduk diam...

moga dia membesar dgn baik,
ummi ngn papa tetap sayang.kat umah ni bkn ada kawan sgt,
umah babysitter tu ramai temankan dia....