Search This Blog

Sunday, 22 July 2012

bisnes trying



mcm da lam pla x tulis2 bnda kat blog ni...
elena dah umur 3 bulan 27 hari,msa klinik 3 blan ari tu berat dah cecah 6 kg
alhamdulillah,dia chat
my hubby cam biasa lah cuma ada la dlm 2/3 ari ni aq sering sindir dia pasal jg anak
iyelah...
spupu dia,umah sbelah ni dah jga anak dia dah 5 hari cz bini masuk hospital-operation kecil...
dah bbrapa ari antar elena g umah babysitter,ada gak nmpak anak dia yg kecik tu tmpang jga smentra dia g keje..
mcm ni lah hidup,mcm2 ada!!!

aq dah mula2 jinak nk bisnis kecil2an,
mula2 ni aq try amik baju kurung ngn tudung scara borong
sambutan ok gak!!!
TAPI,
member2 baik aq ni pla rupa2nba "tabur pasir dalam periuk" aq
so strees tp nasib ada cik watie,katanya itulah dugaan..rezeki ada mana2

oo iye..
di jadikan citer,lepas bsalin kan elena aq makin "giler" kat satu benda ni
nak tau apa???


JOM KITAAA TERJAHHHH...

       JENG...JENG....
RED VELVET CAKE


SELAMAT MENUNAIKAN IBADAH PUASA UTK HARI YG KE-2
AMPUN MAAF DI PINTA

2BULAN YG LEPAS,AQ USHAR 'mudah'
CARI PLAYPEN 2HAND,SUME DAH SETTLE..JUZ TGGU BARANG SAMPAI
3MGGU TGGU XSAMPAI2,COL X ANGKAT,SMS X BBALAS

LAST2 DIA BLS SMS
"SUAMI OUTSTATION"
"DAH ANTAR,POSLAJU PULANGKAN BALIK"
"MNTA NO AKAUN"
"MNTA NO AKAUN,ADA EMRGNCY,BANK-IN SPARUH"

MASALAHNYA,CUMA RM 150...DOWANG TARIK NAK DEKAT 3 BULAN !!!
TD T/HARI COL,SMS LAST2 REPLY KATANYA DA BANK-IN
KENA CEK PETANG NANTI...
DAH MASUK PUASA BARU NAK PULANGKAN WANG...
BYAK GAK AQ SHOPPING BRG ONLINE TP XPENA KENA CMNI...!!!!



AQ DAH BELIKAN BAJU UNTUK MAK NGAH SIAP ADA TUDUNG SKALI
LEPAS NI UNTUK UMMI PLA..
THEN
NENEK PUNYA BLOUSE

UNTUK KAMI,
JUZ BELI KUIH RAYA
NNTI WAT KEK LAPIS SARAWAK
RED VELVET CUPCAKE
RENDANG,NASI IMPIT,KUAH KACANG
NAMPAKNYA,
XDAPAT BALIK MELAKA LA NI...