Search This Blog

Tuesday, 15 May 2012

LAST MINIT PUNYA PASAL

AHAD LEPAS  SMPNA ARI IBU,PAPA BAWA ELENA NGN UMMI JLN KT THE STORE PANDAN...TJUAN MMG NAK BELI SGALA KEPERLUAN ELENA UTK LTAK KT UMAH PENGASUH,PUNYALAH PENAT!!!!UMMI SORANG2 DUKUNG ELENA KAT BHGN BABY,PAPA KAT TMPT LAIN...

bkn nya apa,
lenguh tangan dukung elena yg tga tido tp ummi kecian kt dia.lau papa dia beli stroller lg baik!!!
nak harap papa dia beli barang sgala,tu pun kena bg list mesti coll bbrapa kali tnya barang tu..inilah..apalah
xpe,biar ummi yg kesakitan janji elena selesa & ummi dapat belikan brg2 keperluannya...wah!!!!! juz mcm tu jer kan????
rm 300 lesap tp demi anak apa pn boleh!!!

skrg ummi kena cari bnda2 ni:

~PLAYPEN

~STROLLER

~BABY WALKER

ada gak cuba2 cari kat mudah,mybabysell,secondhand tp xde yg memuaskan hati...insya Allah sblm 28 hb ni kita cari

tnya2 lah kt sape2
kat fb ker,blog ker.....

Wednesday, 9 May 2012

hati ummi...mcm2 ada!!!

entah lah napa dah 2 minggu ni ummi busy nak laksanakan projek ummi tp mcm byk jer ARAL yg melintang ni...mkin ini cabaran ummi utk huidup ni so umi kena lbh 'kuat' lg dr sblm ni cz skrg ummi ada ELENA,mkin betul jga kata2 ni SUAMI BOLEH BGANTI TP ANAK TETAP ANAK,DARAH DAGING SENDIRI.maafkan ummi cz x dpt bg elena sebuah fmily yg lengkap,mkin skrg elena xtau apa tp esok lusa dah besar...hanya 1 ummi mnta MAAFKAN UMMI!!!

bbalik pd projek ummi,

~project headband
  ummi byk perlukan bahan...glue gun,elestic lace & band,ribbon 4 the bow,jarum ngan benang,
  buttons,buckle,feather,small rosette 4 deco..

~projek 'mmulakan' seni jahitan
  *mesin jahit second - tga usha
  *alat2 jahitan- beli online kt karysma store & may store

~plan nak beli jubah online - fashion house zone 2helai rm 100

ooo iye,
ummi dah siapkan budget ummi untuk gaji ummi tiap2 bulan,yg baru juz budget beli lampin pakai buang pet pet,susu s-26 2.4kg/bulan rm 118,byar pengasuh & simpanan utk elena wt smntara masuk kt akaun hong leong bank ummi..pun ada 2 jenis: mean yg 1 stanby utk 6blan umur elena nak buka kan akaun asb
papa kata nnti tggu besar ckit nak beli insurans utk elena,ummi dah ajak papa agak2 dlm raya nnti ummi nak letak penama elena dlm kwsp ummi..rupany mcm ni da ada anak,sume serba serbi nak sempurna utk anak tp yg penting didikan ibu bapa!!!

 cukup 2 bulan cuti brsalin,28hb april ni ummi masuk keje balik.syukur lah smlm papa check gaji ummi dah masuk utk sbulan so ujung mggu ni kena shopping brg2 utk umah pengasuh & jga tambah baju2 elena yg ada.takut baju xkering cz ujan/ummi x sempt nak basuhkan(bju elena cuci pkai tagn)

papa plan nak belikan baby sling tp tggu elena dah 2 bulan,papa pn teringin nak belikan stroller cz kecian elena x selesa tido masa shopping ker..ummi x byk hal juz belikan playpen senang kt umah pengasuh nnti..

pagi td papa lambat bgun dr biasa so dia salah kan ummi,dia x faham ker??ummi brapa kali bgun pagi susukan adik yg dia sdap2 tido...alarm fon dah bunyi pn dia x bgun jgn kata jam loceng.selalu lau ummi kejutkan nak kena lebih dr 3 kali baru bgun..wat2 malas nak bgun,dah tu byk songeh!! 2 minit lah..apalah..heshhhhhhhhhhhhhh mcm2,dah tu ummi pla salah!!!

hidup 1000 satu hal ada......!!!!!!!

                                            ummi~elena