Search This Blog

Wednesday, 10 April 2013

postnatal care..

aq x keje ari ni..
lepak kat umah ngan elena,aq tga usha2 benda nak pakai masa berpantang nanti

dari apa yang aq decide kan,
                                             #BERURUT-AKAN TEMPAH MAK BIDAN
                                                  ~3HARI SELEPAS BERSALIN
                                                  ~HARI YANG KE-40
                                                  ~HARI YANG KE-100



                                      #mandian herba ; pakai mandian herba mustika ratu


#set yang sangat budget-SARI AYU

#tungku herba-BIODEX

#ubat periuk

#BUAH MANJAKANI


#"UBAT BERSALIN" ; SENDAYU TINGGI
JUST BELI YANG UBAT 6 BOTOL JER...

#LOSYEN HALIA MUSTAJAB

buat masa ni,ni ajelah yang aq boleh siapkan.ummi xdapat nak jaga aq masa berpantang
ni coz adik2 ku ada lagi 3 org blajar kat sekolah.xde org nak jaga.abah pula keje,nenek tak
larat lagi tu...adik2 ku lelaki,biasala lasak.
semalam,sembang lama ngan ummi kat fon
banyak benda kita share,biasalah diakan ibu yang terbest yang TUHAN kurniakan pada kami
adik-beradik.ummi minta aq balik raya puasa nanti coz nak kumpul ramai2.tambah2
kak ira ngan adik ain ngan family masing2 turn balik raya.
INSYA ALLAH..xde aral malintang,balik lah.tapi memang x janji
coz aq ni dah macam..perantau yang setia di tempat org cz masih banyak belum tercapai dek 
impian sendiri.jadinya malu bila balik kampung tanpa ada "maruah".

mak mertua aq akan sampai awal bualan may,
dia memang suka jaga cucu dia.biasalah elena cucu pertama dia.
dia pun xramai anak just dua 'jantan'.mr.hubby ngan adik dia.
so,
lagilah lah dia syang giler ngan elena(pompuan).
cuti bersalin dua bulan,lepas tu keje balik.buakan sebab xsayang anak tapi aq ada 
tanggungjawab pada diri aq sendiri.xkan aq duduk umah tunggu suami hulur wang??
aq pun nak majukan diri sendiri,
nak ringankan beban suami,
aq boleh kirim wang untuk family aq sendiri,
aq pakai wang sendiri tuk bbelanja tnpa 'tadah' tangan pada en.hubby
hehehe...
aq pun dapat gak tolong babysitter aq tu tambahkan pendapatan dia.

dia pun ok jer..bila dia tahu elena akan ada adik.
dia pun nak jaga.
SYUKUR ALHAMDULILLAH dengan kurnian TUHAN yang tidak terhingga,
hidup ni memeng ada susah senang nya!!

aq akan usha lagi pa benda tuk tambah barang2 berpantang ni,
baby punya dah 90% siap
busy memang busy coz as a mother of one,as a wife,
wanita bekerjaya..banyak benda nak settle satu persatu..
wish me..to survive everything!!
AMIN..



Set Bersalin Sendayu Tinggi

Set Bersalin Sendayu Tinggi