Search This Blog

Wednesday, 10 August 2016

salam ogos,
kali ini berkongsi kisah yang tidak di ketahui bila bermulanya 'madness' ini.
setelah menyambut ulangtahun kelahiran ke-29 tahun pada julai lepas tiba2 tersentak
dengan hidup yang di jalani selama ini...namun kegilaan ini bermula est. pada april lepas
apabila plan last minit ke Sarawak pada gawai festive on june 2016.
baru 2X menjejak kaki ke sana,namun kali ini mmg aq terapkan habis gaya backpackers traveller.
anak2 ku pun layan kegilaan mamanya..huhuhu...
en.hubby xyah tanya,org balik kg katakan lagak seperti YB lawat kawasan undi.
malas nak layan feel dia.
mmg happening percutian kali ini,masa selama 2 mggu macam tlalu singkat.malah list yang
aq sediakan pun ada yang terpaksa aq cancel sbb keadaan cuaca,masa an transport.
tp bg aq tidak kisah karna itu mjanjikan dendam..akan ku lunaskan juga di masa depan..hihihi

masa nak balik semenanjung,kami havoc nak naik bas.gara2 tersalah timing bas & jg salah syarikat
bas yg suka2 dia aje boleh jalan walau x penuh,x smpai masa lg.

sewa teksi - dia pow giler2 nak makan rm200
last2 talian hayat - charter la cousin c mr hubby...upah nya hanya isi myak penuh keta HILUX dia.

SIBU~KLIA2 (belum tukar nama masa ni)
sampai je nunggu bas ke MELAKA.x sampai la sejam..bas x ramai org so sedapla tido sampai
MELAKA CENTRAL.

subuh tu gak mak sedara amik tp pakai keta kita ya!!
sampai umah dia...makan2 then tido.

jam8pagi bgerak ke JOHOR walau pak sedara tegah-dia nk kami lepak lama2 sikit.
aq kelentong aje la..raya ada lg..hahhahah

beraya di Melaka pun style traveller
bulan ogos ni byak habis masa kt JOhor aje la

plan sept g CAMERON HIGHLAND join group foreigner cambodian.

BULAN 10??

aq sanggup tukar akaun baru fb tuk friends ngn like all about travelllll...
aq beli buku2 travel
aq rajinkan mmbaca blog dll
aq paling rajin google..

aq kena hijrah tuk merasa kenikmatan yg tuhan bg kt luar sana.
selama ni aq jalankan hidup spt yg spatutnya..tp ada bnda yg a terasa kosong.
aq xnk tua nnti aq akan ngeluh x capai impian aq

~ayuadinah~
elensha couture

No comments:

Post a Comment